غذاهای محلی تفلیس
غذاهای محلی تفلیس
گرجستان کشوری است که در منطقه قفقاز واقع شده است. این کشور طبیعتی خارق العاده و بسیار زیبا دارد. همانطور که اطلاع دارید، تفلیس پایتخت کشور گرجستان است که هر سال میلیون ها نفر گردشگر اقدام به خرید بلیط هواپیما و این شهر زیبا را برای سفر انتخاب می نمایند. جاهای دیدنی و طبیعی بسیار زیادی در تفلیس وجود دارند که برای بازدید و تفریح در آنها بهتر است برنامه ریزی داشته باشید. بد نیست بدانید که در گرجستان بخصوص شهر تفلیس غذاهای خوشمزه و لذیذ تهیه و پخته می شوند. پیشنهاد می کنیم که در سفر خود به تفلیس در رستوران های مشهور این شهر غذاهای محلی تفلیس را حتما امتحان و تست نمایید.
آجاپساندالی
یکی از غذاهای محلی تفلیس آجاپساندالی که با استفاده از بادمجان تهیه می شود، را می توان نام برد. این غذای خوشمزه با استفاده از بادمامجان، پیاز، فلفل دلمه ای، سیب زمینی، جعفری و گوجه فرنگی پخته می شود. جالب است بدانید که این غذا تقریبا شبیه به خوراک بادمجان ایرانی است. آجاپساندالی به غیر از تفلیس گرجستان در کشور های آذربایجان و ارمنستان هم پخته می شود. اگر در فصل تابستان به تفلیس سفر کردید این غذا را خیلی زیاد خواهید دید، معمولا آجاچساندالی همراه نان سرو می شود. این غذای خوشمزه با تکه های درشت بادمجان و گوجه فرنگی را حتما امتحان نمایید.
بادریجانی
در بین غذا های محلی تفلیس یک غذای دیگر که مواد اولیه و اصلی آن باز هم بادمجان است را برای شما معرفی خواهیم کرد. بادریجانی یکی از محبوب ترین و پرطرفدار ترین غذاها در گرجستان است که از بادمجان و گردو درست می شود. برای تهیه این غذا در ابتدا بادمجان ها را ورقه می کنند و در روغن سرخ می کنند. بادمجان های سرخ شده را با خمیر گردو و ادویههای مخصوص گرجی مثل ذخال اخته، ترخون، جعفری و ریحان سرو می کنند. بد نیست بدانید که از انار و انواع سبزیجات برای تزئین بادریجانی استفاده می شود. بدون شک با یکبار امتحان این غذا برای همیشه طعمش را در خاطر خواهید داشت.
خارچو
خارچو یکی از غذا های معروف تفلیس است که در رستوران های مشهور تفلیس در منو کنار سوپ ها به چشم می خورد. در واقع خارچو غذای محبوب در غرب گرجستان یک نوع سوپ خوشمزه و لذیذ می باشد. گوشت، پوره آلو و گردو مواد اولیه این غذا هستند که بعد از پخت شدن طعمی ترش و ملس به خارچو می دهند. پیشنهاد می کنیم خارچو را که بافت دلپذیری دارد در سفر به تفلیس تست نمایید.
کباب متسوادی
شما می توانید در گرجستان کباب های خوشمزه و خوش طعمی را میل نمایید که در میان آنها متسوادی را جزو معروف ترین و محبوب ترین کباب ها می توان نام برد. کباب متسوادی را با استفاده از تمام گوشت ها می توان درست کرد، اما اگر با گوشت بره و گاو درست شود واقعا طعمی بی نظیر خواهد داشت. جالب است بدانید که کباب متسوادی تقریبا شبیه به کباب چنجه ایرانی است که تکه های گوشت را بعد از مزه دار کردن با نمک به سیخ کشید و روی زغال کباب می کنند. فلفل و گوجه کباب شده هم لذت این کباب را دوچندان می کند.
خینکالی
خینکالی یکی از معروف ترین غذاهای محلی تفلیس است که طرفدارن بسیار زیادی در بین مردم محلی و گردشگران را بخود جلب کرده است. برای تهیه خینکالی داخل خمیر مخصوص را با استفاده از موادی از جمله گوشت و قارچ و سبزیجات پر می کنند. خینکالی ها آماده شده را داخل آب جوش قرا می دهند تا کملا پخته شود. خینکالی را بهتر است با فلفل میل نمایید. همچنین برای خوردن این غذای خوش طعم و منحصر بفرد نیازی با استفاده از کارد و چنگال نیست. کافی است که یک تکه کوچک از کنار خینکالی را جدا کنید و از همان تکه بریده شده آب داخل آن را بمکید. با خوردن این غذا حتما شما هم به طرفداران خینکالی اضافه خواهید شد.
خاچاپوری
چون نان در فرهنگ مردم خاورمیانه و قفقاز بسیار ارزشمند و مقدس است به همین دلیل نان های مخصوصی در گرجستان بخصوص تفلیس پخته می شود. خاچاپوری یکی از نان های خوشمزه و پرطفدار در تفلیس است که با پنیر پخته می شود. خاچاپوری شبیه به یک قایق پر شده با مواد مختلف تهیه و پخته میشود. معولا در هر منطقه از گرجستان خاچاپوری را با تخم مرغ پخته یا نپخته، لوبیا، سیب زمینی یا با کره پر می کنند. معروف ترین خاچاپوری با تخم مرغ و کره و پنیر پر می شود.
لوبیو
یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین غذاهای محلی تفلیس که در رستوران های مشهور تفلیس هم به فور پیدا می شود، لوبیو است. شاید شما در هر جای دنیا لوبیای پخته شده را امتحان کرده باشید. اما لوبیو تفلیس که با پیاز ریز خرد شده پخته می شود واقعا طعم بی نظیری دارد. در رستوران ها لوبیو پخته شده را در ظرف های خاصی با انواع ترشی، پیاز تازه، نان سنتی مچادی و فلفل برای سرو آماده می کنند.